Menu
Selecteer een pagina
Het grootste assortiment draadloze oproepsystemen
  • Uw branche

Bewegingssensor oproepsysteem

Een bewegingssensor oproepsysteem van VeDoSign voor de zorg. De sensor reageert bij beweging van de cliënt. Communicatieoplossingen voor de zorgbranche!
Bel 035 543 07 38 voor informatieDirect naar webshop

VeDoSign heeft verschillende oproepsystemen voor in de zorg. Het oproepsysteem met bewegingssensor is daar een goed voorbeeld van. Wanneer kiest u voor dit systeem? Als u te maken heeft met cliënten die een groter risico lopen om te vallen. Ook als cliënten de neiging hebben om rond te dwalen. Dementerenden kunnen in de nacht opstaan wanneer slapen niet lukt. In dit geval is het belangrijk dat de verzorger een seintje krijgt als dit gebeurt. Dit kan dankzij het bewegingssensor oproepsysteem.

Bewegingssensor-oproepsysteem-met-1-pager.jpg

Automatisch een seintje bij beweging

Het systeem detecteert beweging. Mocht iemand in de nacht ineens uit bed gaan, dan bent u daarvan op de hoogte. Het alarmsysteem waarschuwt u op het juiste moment. U hoeft hier niet constant op te letten. De bewegingssensor wordt bij het bed geplaatst. Zodra iemand beweegt wordt een seintje doorgestuurd naar de ontvanger. Deze maakt een geluid. In sommige gevallen kunt u kiezen voor een stil signaal of een alarm vanuit de sensor en niet de ontvanger.

Infraroodsensoren zien de warmtebron, in dit geval een persoon, bewegen. Hier wordt direct op gereageerd. De optische sensor geeft een seintje als iemand een andere houding aanneemt. Zo weet u of iemand opstaat of gaat zitten. U kunt het oproepsysteem met bewegingssensor instellen naar behoefte. Hoeft u geen seintje bij iedere beweging? De cliënten kunnen zelfstandig naar het toilet, u wilt het alleen weten als de cliënt langer uit bed blijft. Sommige systemen kunt u instellen op tijd, zo lost u dit probleem eenvoudig op.

Meer vrijheid voor de cliënt

Bewegingsdetectie is een vorm van vrijheidsbeperking. Helaas is het soms nodig om deze maatregelen te nemen om de juiste zorg te kunnen bieden. U wilt uw cliënten zo goed mogelijk beschermen en verzorgen. Het oproepsysteem met bewegingssensor is een goed alternatief voor het bedhek. Dit hek wordt voor bedden geplaatst zodat de patiënt niet uit het bed kan rollen of op kan staan. In dit geval wordt een de vrijheid geoptimaliseerd en niet verkleind.

“Zodra iemand beweegt wordt een seintje doorgestuurd naar de pager”

Meer informatie?

Bent u op zoek naar meer informatie over onze oproepsystemen met bewegingssensor? Neem contact op! U kunt natuurlijk ook direct door naar onze webshop.

Meer informatie?

Bent u op zoek naar meer informatie over onze oproepsystemen met bewegingssensor? Neem contact op! U kunt natuurlijk ook direct door naar onze webshop.